Poveste de dragoste

Pentru că este o realitate de dragoste, dar un lucru e sigur începe ca o “poveste”, o poveste plină de romantism, de vorbe dulci şi promisiuni frumoase. Și de cele mai multe ori, realitatea o văd toţi cei din jurul lor, iar povestea, doar ei doi.

Șt chiar dacă sună a text de adolescentă îndragostită prinsă în marele “vîrtej al vieții”, este adevarat ce se scrie în cărți că există suflete pereche, că se nasc oameni sortiţi unul pentru celălalt. 

Și chiar dacă istoria lor începe ca multe altele, totuşi, e unică, în felul ei, e specială pentru cei doi, pentru cei a căror drum în viaţă se mişcă în aceeaşi direcţie.

Firul acestei istorii iși are începutul într-o iarna friguroasă, pe holurile facultăţii la care îşi făceau ambii studiile. Şi chiar dacă pentru început nu au dat nicio atenţie acelor priviri, totuşi, timpul le pune pe toate la locurile sale. Cîteva săptămîni mai tîrziu şi-au vorbit pentru prima oară, iar povestea începură la un banchet comun cu prietenii. Din acel moment au început să-și creeze propria lor lume, kilometri parcurși pe jos oboseala cărora era nesimțită pentru că erau parcurși împreună. Dimineţile în care somnul ei era întrerupt de mirosul celor mai gingaşe flori, dansurile romantice care apăreau din senin şi surprizele reciproce nu făceau altceva decît doar să fortifice şi mai mult sentimentele.

Dar totuși, pentru că nimic nu e întimplător, înainte de a o întilni pe Ea, Domnul A sa rugat la Divinitate de a întilni o prietenă.

Şi aşa cum un drum nu poate merge doar înainte, din marea viteză a dragostei, la una din curbele periculoase, controlul fu pierdut pentru o clipă, clipă care reuşeşte totuşi să distanţeze fierbinţeala focului care ardea în inimile celor doi.

    Și pentru că de cele mai multe ori tot ce efrumos durează puțin, în ecuația dată mai apare o persoană care a și rupt șirul evenimentelor care decurgeau atît de minunat.

Nehotărîrea în iubire este de cele mai multe ori negativă, ca rezultat avînd pierderea încrederii. Ea, pierzînuşi echilibrul pentru un moment, fiind o fire nehotărîtă, reuşeşte să ia deciziile în ultimul moment în favoarea celui care insistă mai mult. Şi dacă povestea lor se termina aici, nici nu se mai merita de înşirat cuvintele pe foaia istoriei. 

Făcînd o alegere greșită, totuși considera că nu a fost onestă față de Domnul A. La tîrît într-un cerc vicios și l-a rănit mult. Procedînd astfel, s-a tîrît și pe ea în același cerc și s-a autorănit. A lăsat o rană în inima lui, dar aceea fiind și rana ei…

Marea iubire totuşi, nu poate să dispară prea uşor, şi chiar dacă distanţa dintre ei a existat, lipsa persoanei iubite desigur că face simţită în fiecare minut. Şi aşa cum pămîntul e rotund, iar lumea e prea mică, cei doi, se întîlniră din pură întîmplare din nou, iar inimile au bătut iar ca pentru prima oară, şi poate chiar mai tare! Şi chiar dacă cineva greşeşte, e important să sperăm, să mergem spre ceva mai frumos, mai luminos, în fiecare zi, cu fiecare pas, să iertăm, să mai dăm o şansă unul altuia! 

Şi dacă te-ai trezit din “povestea ta de dragoste” după timp îndelungat, încearcă să retrăieşti începuturile ei, când erai fericit: să revezi pozele, scrisorile, orice care-ţi aduce aminte de acele clipe miraculoase care nu pot fi uitate pe vecie! Încearcă să găseşti în fiecare zi un lucru bun în persoana cu care trăieşti şi uită de toate celelalte lucruri care te rănesc. Ia-o încet, pas cu pas, şi dacă celălalt nu poate sau nu ştie cum să reaprindă focul iubirii dintre voi, încearcă să faci tu acel pas, să aprinzi tu acel chibrit. Pentru că odată trăită o “poveste de dragoste“, nu poate fi stinsă aşa simplu de ploile fierbinţi ce apar în cale! 

Ieşi din «realitatea de dragoste» şi intră în «povestea de dragoste».

de Alina Rusu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.